søndag den 23. marts 2014

NYE TIDER

ETRH bliver læst, og tak for interessen,det ses ikke på den åbne diskusionen men på blog statistikken.

De nærmeste måneder skal nok inddrage os i begivenheder ud over sædvanlig dagligdag, det skal sikkert bliver både spændende og medrivende. 


etrh.dk

Er en blog for et rums boliger i Hermanhus der gør sit bedste for at følge op på husets begivenheder kommenterende -  med nyttige links, se etrh.dk på mobilen.

Bloggen vil blive revideret, tidligere artikler aktiveres m.m, der er åbent hus for kritik og anden hjælp




torne



Beboermøde, Vaskeriforening, Andelsboligforening, ny Luxemburg udlejer, ny lejelov.


Det er hård kost på en midsommer aften, helt uden nødvendig tid til  overvejelser, indbyder man os beboere til bidrage med vores sunde fornuft til  ufuldkomne koncepter. Alt er presset sammen i et enkelt aftenmøde, der er indkaldt med meget kort varsel.


Er det ikke del og hersk for fuld udblæsning?


Vi stilles overfor et kedsommelig ritualiseret møde hvor alt sund demokratisk debat atomiseres.


6172064_203373968_13145637

BEBOERREPRÆSENTATION

Hjemmesiden henviser til en Beboerforening, hvis det er en beboerrepræsentation man har haft i tankerne,  er det på tide at få rettet den overskrift.

Vi har foreningsfrihed her i kongedømmet. En beboerrepræsentation er ikke en forening, men resultatet af en demokratisk valghandling gennemført efter Lejelovens bekendtgørelse om beboerrepræsentation som  en kollektiv forpligtigelse.


SE Bkendtgørelse om beboerrepræsention



Desværre for os beboere er “Beboerrepræsentationen” ude af stand til  dokumentere resultatet af den urafstemning, der er forudsætning for for stiftelse af en beboerrepræsentation, repræsentationen er således ikke bemyndiget til forhandlinger med udlejer samt udskrive et kollektivt kontingent.


Hvis en majoritet blandt Hermanhus lejere ikke ønsker en  beboerrepræsentation

skal det selvfølgelig respekteres, det er ikke et moralsk problem men et retsligt.

SE mail korrespondance og mødereferat nr. 1 og 2


Det er rigtigt anført af Lene, at jeg har gennem årene har deltaget i husets aktiviteter, det var netop årsagen til min beslutning om  at tilbyde mit mandat som beboerrepræsentantved beboermødet 2010 

Min hensigt var  at blive lidt klogere på hvad der egentlig foregik internt. Referaterne blev man ikke klogere af for så vidt heller ikke beboermøderne.


Det er stigende skepsis der har ført til min mailudveksling med Lene, Svend, “beboerrepræsentationen” og LLO.

Mødreferater fra stiftelse til

Ud af de 2 indledende mødereferater kan du læse at Urafstemningen ikke kun omfattede oprettelse af en beboerrepræsentation, men valg af beboerrepræsentanter  og repræsentation af LLO.


Valg af beboerrepræsentanter og andre forhold sker på det årlige beboermøde, eller et indkaldt beboermøde hvor en majoritet af beboere kan tage ekstraordinære beslutninger eksempelvis vedr. beboerrepræsentationens virke.


En Urafstemning foregår skriftligt blandt samtlige lejere, når afstemningen har fundet sted skal der foreligge legitime dokumenter for afstemningens resultat.


Her og nu i en overgangstid har vi tid og gode grunde til at en initiativ gruppe kunne beskæftige os med forholdende omkring beboerrepræsentation.


Bekendtgørelsen om beboerrepræsentation indbyder til et ligefremt  direkte demokrati, så hvorfor lade det glide af hænde, netop i den topstyrede epoke hvor vi befinder os.


LLO er part i sagen.


Mail udveksling med LLO


LLO har måske ikke pligt til at opbevare urafstemningens dokumenter, men det har “Beboerrepreæsentationen”

LLO er en interesseorganisasion. Det kniber lidt med kassebeholdningen, man har derfor opfundet en smart applikation til beboerrepræsentsationer benævnt sekretariatsbistand, for hvilken der via vores husleje inkasseres en månedligt sum tæt på grænsen for  en beboerrepræsentations rådighedsbeløb.

Sekretariatshjælpen camufleres som et medlemskab, ikke et individuelt medlemskab, det er  ulovligt, men som en hjælp til den enkelte lejer med beboerrepræsentationen som bisidder. 


Det er på kanten af det acceptable retsligt samt for en beboerrepræsentations opgaver.Det er 

derfor en sag man går stille med,

Her siger jeg Tak for kaffe.



131209_contest_p290


Andels tanken

Det er fint at en uafhængig (er den nu også fri af “BBR”) initiativgruppe er etableret.

Men besynderligt at man ikke indkalder sit eget møde, der er ingen grund til at genere de mange lejere det ikke interesserer,  det årlige beboermøde skal beskæftige sig med lejer forhold. 


Nu hvor den nye ejers købs akter, giver os indsigt i huset vedr. alt væsentligt , angående husets vedligeholdelses stand, energimærke  D, rettelse af arealer, evt. boligkatagorier, boligarealer, m.m., har vi et meget solidt grundlag for vores egne individuelle vurderinger. 


Initiativgruppen får stof til eftertanke og revideringer af oplæg


Andelsgruppens udsendte kompendium forekomme ikke overbevisende, slet ikke til forhandling med banken.


Hermanhus brogede forsamling af et rums lejere  rummer mange pensionister, studerende og mindrebemidlede som ikke kan låne 1 krone i en bank.


Konceptet bruger plads til påstand om demokrati, jeg minder om at andelsboligforeninger ledes af en bestyrelse, bestyrelser har det med at tiltrække del og hersk personer, det ender i kævl og stridigheder.


Og hvorfor bytte andeltanken med lejerstatus hvor vi har magt og midler til at stå solidariske overfor en klar modpart.


Og hvorfor svigte en stor beboergruppe der ikke ser nogen interesse i at deponere sin personlige økonomiske handlekraft i en andelsbolig.


Hermanhus er Pensionskassens 5te overdragelse til nye ejere, mig bekendt har ingen af de 4 forudgående handeler resulteret i andelsboligforeninger. Andelsboligtanken forekommer stendød.


Anonym afstemning fobeholdt Hermanhus et rums boliger. 



Andelsboligforening ja / nej
  
pollcode.com free polls




SE Bekendtgørelse om lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber
SE Andelsboligforeningen
SE ABF nyt
SE MINISTERIET FOR BY,BOLIG, og LANDDISTRIKTER. Andelsbolige




imgres


Vaskeriforeningen


Det fremgår af salgs konceptet at Vi har en beboerrepræsentation, et gårdlaugh (det har vi ikke), men har Hermanhus også en vaskeriforening i et lokale stillet til rådighed af Pensionskassen, hvis ikke er det problematisk.


Vaskeriforeningen er sådan et eksemplarisk foretagende, især nu hvor det langt om længe er sat i lovlige rammer.


Men de mange formaninger i vaskekælderen fremmer desværre vores følelser af skyldighed, er det brugeren eller teknikken der er årsagen til talrige maskinsvigt og reparationer? er vi ikke alle fortrolige med betjening af noget så gammeldags som en vaskemaskine, enkelte ekstremister og fejltagelser hører sig til.


Det er anderledes solide mærkevarer vi ser i andre beboervaskerier. Det foreslår jeg til overvejelse ved næste udskiftning af nedslidte maskiner, og så en bedre gennemtænkt indretning med indgang fra kælder- tak.

Der vælges i princippet en ny bestyrelse årligt, det var hensigtsmæssigt at regnskabsåret følger datoen for bestyrelsesvalget visa versa.


Og skal vi ikke beslutte at indkalde fremtidige hyggelige møder uafhængig af det årlige beboermødet, som skal have tid til diskussion om  lejer problemer.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar