søndag den 28. juli 2013

VARMEFORHOLD





Hvorfor beskæftige os med varmeforholdende i HERMANHUS, vi afregnes for det beløb måleren viser, og så er den snak vel ikke længere, men så enkelt er det faktisk ikke.

Rumopvarmning

Udeføler
Varmeanlægget styres af udetemperaturen via udeføleren, denne har været ureglementeret placeret til gene for nordsidens lejere. Med indsats fra en lille gruppe, er udeføleren nu flyttet fra den varmeste zone, fra porten mod Kleinsgade til nordsiden af HERMANHUS. Det er sket for et par år siden. Det har forbedret på varmekomforten for de nordvendte boliger. 

Året rundt kan vi alle registrere temperatur forskellen på den nordlige ankomstside af Hermanhus og dagens  temperaturer.

Helårs drift
Nordsiden får kun et strejf morgensol og køles af vind og storm, selv sommerdage kan opvarmning blive nødvendig.

Vi har nu helårs drift på varmen under hensyn til nordvendte boligers komfort. Det har den side effekt at varmestrengen i baderummet hele året kan bidrage til affugtning af rummet.

NB. Den nuværende digitale måler registrerer alene radiator temperaturen, den udskiftede fordampningsmåler registrerede også rummets temperartur.
NB.
Et rums mod syd er ikke forsynet med en varmestreng i baderum.

Brugsvand
Fordelingen foregår på et erfaringsgrundlag ved haneandele, udskiftning til mere nøjagtige målere for den enkeltes forbrug har ikke været overvejet.

Ved renoveringer er  karbad udskiftet med vandbesparende brusebad, det er sket uden at regulere haneandele, efter et rundsendt DEAS spørgeskema det skal det nu være i orden.

Reduktion for termisk udsat  beliggenhed i flg. ISTA – CLORIUS standard regler anvendt i HERMANHUS

10% Øverste etage under uopvarmet loft             
10% Underste etage over uopvarmet kælder        
20% Nordøst-vendt hjørne                                   
15% Værelser  mod port                                      

HERMANHUS har 82 ensidige boliger ud af 96, hvor af 41 er termisk udsat beliggende, disse boliger er ikke iflg. ISTA-CLORIUS en standard situation, der indgår i varmefordelingens reduktion for termisk udsat beliggenhed, derfor får disse boliger et energiforbrug ud over det gennemsnitslige, det er ikke retfærdigt.
                                   
Din varmeregnings bolig data viser den reduktions % du er berettiget til, Reduktionen er indkodet i måleren.

Din reduktions % ses kun i din varmeregnings person data, reduktions %  er skjult i varmeopgørelsens fordelingsoversigt, men fremgår af den årlige ISTA-CLORIUS Kontrolmanual for varmemålere der sammen med Fordelingsoversigten og  øvrige bilag for varmeregningen, skal være tilgængelig lokalt for vores eftersyn, det kan du få brug for i forbindelse med indsigelse mod varmeregnskabet.

I år er Fordelingsoversigten placeret ved BBR. 


Problemet
Vi skal dele en fælles varmeomkostning efter et nogenlunde retfærdigt forhold, før vi registrere den enkeltes varmeforbrug.

INDSIGELSER
Den termiske beliggenhed af 41 nord-vendte ensidige boliger, er sammenlignelig med standard reduktion for nordøst-vendt hjørne
i HERMANHUS.

Vi er nogle få beboere der i år, og tidligere har gjort indsigelse bl.a. mod varmefordelingen for de 41 ensidige nordvendte boliger. 

Vores  indsigelser for 2009-10 bragte ved Huslejenævnets kendelse et kaotisk varmeregnskab under kontrol, det medførte også at Pensionskassen besluttede at udskifte forældede fordampnings målere med den tidssvarende radioaflæste digitale måling. 

For 2011-12 indsendte vi indsigelser mod varmeregnskabet vedr. reduktion for termisk udsat beliggenhedden for for vores nordvendte boliger. Vi fik ekstrabetalinger returneret men ingen forklaring og stillingtagen til indsigelses forholdende.

Derfor har vi gentaget vores indsigelser, denne gang mod varmeåret 2012-13. Vi afventer nu det Københavnske Huslejenævns kendelse.

Har du erfaring med indsigelser mod varmeregningen?







Ingen kommentarer:

Send en kommentar